Bewoners Woltersum kregen brief met foute informatie van NCG

Een huis aan de Kollerijweg in Woltersum wacht op versterking. Foto: DvhN

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft een fout gemaakt waardoor bewoners van Woltersum ten onrechte het idee kregen dat ze nog heel lang moeten wachten op hun versterkingsadvies.

Vorige week schreven vier bewoners van het dorp Woltersum een open brief aan burgemeester Koen Schuiling. Reden voor het schrijven was een brief aan de bewoners waarin staat dat het nog tot 2021 kan duren voordat hun versterkingsadvies af is.

De woningen aan de Kollerijweg in Woltersum zijn er door mijnbouwschade zeer slecht aan toe, eentje staat zelfs in de stutten. De bewoners kunnen niets zonder versterkingsadvies. ‘Ons leven wordt vermorzeld’, schreven zij. ‘Steeds is de uitkomst dat het langer gaat duren.’

Brief liet veel stof opwaaien

De open brief maakte de tongen los. Politici zeiden langs te willen gaan bij de bewoners en stelden schriftelijke vragen. Burgemeester Koen Schuiling eiste opheldering van de betrokken partijen. NCG beloofde een brief te sturen.

Die brief plofte einde vorige week op de mat. NCG schrijft dat er een fout is gemaakt. Het versterkingsadvies ligt op dit moment bij het ingenieursbureau. Er ontbraken gegevens en die moeten worden toegevoegd.

‘NCG neemt, na de bouwvakvakantie, direct contact op met het ingenieursbureau met het verzoek het aangevulde versterkingsadvies aan te leveren’, schrijft de organisatie. ‘Dit betekent dat ik op dit moment helaas niet kan aangeven wanneer het versterkingsadvies voor u beschikbaar is.’

‘Schiet eens op’

Bewoner Henk Tienkamp zegt niet tevreden te zijn met de inhoud van de brief van NCG. ,,Wij hebben niet gevraagd naar de stand van zaken. Wij schreven: schiet eens op!”

Nieuws

Meest gelezen

menu