Bewoners azc in Delfzijl demonstreren tegen trage asielprocedure (en zijn van plan dat dagelijks te doen)

Foto: ProNews

Een groep van tien bewoners van het asielzoekerscentrum in Delfzijl heeft donderdagmiddag gedemonstreerd bij het gebouw van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Delfzijl.

De asielzoekers zijn de trage werkwijze van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zat. Ze stellen al enkele jaren te wachten op de behandeling van hun asielprocedure. Ze hebben daardoor het gevoel aan hun lot te worden overgelaten.

Ze stellen bovendien dat de IND documenten kwijtraakt, waardoor procedures nog meer vertraging oplopen.

De demonstratie op donderdag is een voorbode voor meer: de demonstranten zijn van plan dagelijks actie te voeren. Totdat de IND hun zaken bekijkt.

COA geeft demonstranten de ruimte

COA-woordvoerder Edward Ernst zegt de dossiers van de demonstranten niet te kennen. ,,Maar ongetwijfeld zijn er mensen bij die al wat langer moeten wachten. Het enige dat ik weet is dat de IND er alles aan doet de achterstanden weg te werken.”

Feitelijk zijn ze met hun demonstratie op het verkeerde adres, zegt Ernst. ,,Ze moeten de IND adresseren. Wij vangen de mensen alleen op.”

Maar het staat de bewoners van het azc in Delfzijl vrij te demonstreren. ,,Het enige wat wij vragen is dat ze de veiligheid en leefbaarheid in acht nemen. Verder geven we ze de ruimte.”

Nieuws

Meest gelezen

menu