Bewoners Venneflat Winschoten gedupeerd door diefstal speciaal vervoer

De overlast die enkele bewoners van de Venneflat in Winschoten veroorzaken, levert veel medebewoners kopzorgen op. Een tweede inbraak waarbij talloze e-bikes en accu’s van scootmobielen zijn gestolen, stemt tot droefenis.

De accu's van acht scootmobielen zijn gestolen. Ze staan in slagorde opgesteld maar voorlopig onbruikbaar

De accu's van acht scootmobielen zijn gestolen. Ze staan in slagorde opgesteld maar voorlopig onbruikbaar Eigen foto

Woede, irritatie, frustratie en verdriet. Bewoners van de Venneflat in Winschoten zitten in een dip nu ze donderdagmorgen geconfronteerd zijn met een inbraak in hun gezamenlijke stalling. Drie e-bikes zijn ontvreemd, acht accu’s van scootmobielen zijn gestolen en er zijn diverse zadels van fietsen verdwenen. Een scootmobiel is helemaal gestript. De daders? Velen hebben een vermoeden dat ze echter niet openlijk uitspreken. Uit angst voor represailles willen ze ook niet bij naam worden genoemd.

De scootmobiel van een 90-jarige is gestript

Ze begrijpen niet dat mensen die afhankelijk zijn van speciaal vervoer dit aangedaan kan worden. De scootmobiel van een 90-jarige strippen. Gekker kan toch niet, zeggen ze in de flat.

Opvallend aan de inbraak is dat er geen braakschade is. ,,Dat maakt het voor de gedupeerden erg vervelend”, zegt Brunette Sanders, contactpersoon van de Venneflat. ,,Want de verzekering weigert daarom verzekeringsgeld uit te betalen.” Het is al de tweede keer dat uit de stalling e-bikes zijn ontvreemd. In mei was het ook al raak. Een gedupeerde die net een vervangende e-bike had aangeschaft, met amper 200 kilometer op de teller, is meegenomen. Verhuurder Acantus is na de eerste inbraak gevraagd om de sloten te vervangen. De bewoners zijn daarop gevraagd om 10 euro voor een nieuwe sleutel op tafel te leggen. Dat werd geweigerd.

Hoop gevestigd dat de dieven op camerabeeld staan

Sanders zegt dat er vermoedens zijn wie de diefstal op zijn geweten heeft. ,,Maar bewijzen?” De hoop is gevestigd op camerabeelden van een bedrijf dat bij de Venneflat werkzaamheden uitvoert, waarbij camera’s staan opgesteld. ,,Als daar de daders op staan, kunnen we verder.” De politie heeft al een buurtonderzoek uitgevoerd en camerabeelden opgevraagd.

Veel bewoners van de Venneflat ervaren al maandenlang overlast, veroorzaakt door drie huurders. Een van hen is inmiddels vertrokken. Een tweede is door woonstichting Acantus gesommeerd binnenkort de woning te verlaten. Dat is op een rechtszaak uitgedraaid, die binnenkort op de agenda van de rechtbank in Groningen staat.

Acantus: supervervelend

Acantus vindt het ‘supervervelend’ dat juist de Venneflat-bewoners te maken krijgen met zo’n diefstal. Maatregelen neemt de woonstichting vooralsnog niet. Het politieonderzoek wordt afgewacht, voordat ze eventueel maatregelen neemt.

De namen van de gedupeerden zijn bij de redactie bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu