Bewoners van Appingedam kunnen even uitblazen van versterkingswerk

Zorginstanties slaan de handen ineen om tegemoet te komen aan de groeiende hulpvraag in ‘versterkingswijk’ Opwierde Zuid in Appingedam. Foto Jan Zeeman

Bewoners van ‘versterkingswijk’ Opwierde-Zuid in Appingedam kunnen het bouwgeweld in hun woonomgeving sinds kort even ontvluchten.

In het Aswa-centrum in de wijk zijn speciaal voor hen rustruimtes ingericht waar ze op adem kunnen komen nu Opwierde Zuid langzamerhand verandert in een grote bouwplaats.

Aardbevingen

Dat is een van de initiatieven die de gemeente Appingedam samen met welzijnsorganisatie Aswa en de Nationaal Coördinator Groningen op touw heeft gezet voor bewoners van Opwierde Zuid en andere plekken waar huizen worden versterkt vanwege de aardbevingen.

Hulpvraag groeit

De gemeente en zorginstanties zien de vraag naar vooral geestelijke bijstand nu al groeien sinds het versterkingswerk in Opwierde Zuid van start ging. Met nog honderden huizen te gaan in de wijk, zal dat naar verwachting nog verder aantrekken de komende jaren.

De gemeente en zorginstanties peilen daarom nu ook de behoefte in de wijk aan een ontmoetingsplek waar bewoners hun ervaringen kunnen delen. Zorgprofessionals en vrijwilligers bespraken deze week tijdens werkconferentie hoe ze problemen tijdig kunnen signaleren en opvangen.

Nieuws

Meest gelezen

menu