Vluchtelingen in het asielcentrum in Ter Apel maken onderling ruzie; politie en ME grijpen in en herstellen de orde; politie houdt 5 personen aan

In het asielcentrum van Ter Apel zijn bewoners slaags met elkaar geraakt Foto: Boudewijn Benting

In en bij het asielcentrum van Ter Apel zijn donderdagnacht vluchtelingen met elkaar slaags geraakt. De politie heeft vijf personen aangehouden

De onlusten begonnen in dat deel van het asielcomplex waar het Aanmeldcentrum is gevestigd, en verplaatsten zich naar de weg die daar langs loopt. De politie herstelde de orde en kreeg assistentie van de Mobiele Eenheid.

Wat de ruzie heeft veroorzaakt, kan politiewoordvoerder Ramona Venema nog niet zeggen. Wel dat enkele tientallen mensen bij de onlusten aanwezig waren. ,,Maar een klein aantal van hen zorgde voor de overlast.’’ De vijf personen die werden aangehouden, behoorden daartoe.

Helemaal vol

Het asielcentrum in Ter Apel, de plek waar de meeste nieuwe vluchtelingen aankomen, zit momenteel helemaal vol. Dit vanwege de hoge instroom aan vluchtelingen. Om het aantal niet te groot te laten worden, heeft het COA al enkele keren bewoners naar noodopvanglocaties verhuisd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Vluchtelingen
menu