Bewoners van de schimmelwoningen in Appingedam zijn blij voor 'vergeten hoekje', maar willen zelf ook duidelijkheid

Zo'n twintig huurders van de schimmelwoningen in Appingedam brachten op 16 december een bezoek aan het kantoor van Woongroep Marenland. Links zit huurder Marcel Dijkema, in het midden Jürgen Romeling en rechts Marenland-directeur Gerke Brouwer.

Zo'n twintig huurders van de schimmelwoningen in Appingedam brachten op 16 december een bezoek aan het kantoor van Woongroep Marenland. Links zit huurder Marcel Dijkema, in het midden Jürgen Romeling en rechts Marenland-directeur Gerke Brouwer. Foto: Bram Noordhuis

‘Nou ja zeg’, dacht Marcel Dijkema uit Appingedam toen hij het nieuws hoorde over de 337 woningen in de wijk Opwierde die alsnog tegen de vlakte gaan in het kader van de versterking. „En wij dan?”

Dijkema woont in de Gerrit Raapstraat in Appingedam. De huizen in zijn straat en de naastgelegen Pieter Veningastraat verkeren in slechte staat. Jarenlang was onduidelijk of ze gesloopt of versterkt moesten worden vanwege de aardbevingen. En al die tijd heeft eigenaar Woongroep Marenland geen onderhoud gepleegd.

Tocht, schimmel en kou

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's