Bezoekers beginnen petitie voor cultuurpodium in Groningen: 'EM2 moet open blijven'

EM2 in Groningen wil ook een ontheffing van de strengste coronamaatregelen. Foto: Knelis

EM2 moet net als dertien andere culturele instellingen in de stad Groningen toestemming krijgen om meer dan dertig gasten tegelijk te ontvangen. Dat vinden bezoekers van het kunst- en cultuurpodium op het Suikerunieterrein in Groningen. Zij zijn daarom een petitie begonnen.

De ‘bezoekers van EM2’ stellen dat EM2 niet meer kan blijven bestaan wanneer het geen ontheffing krijgt. Ze wijzen er daarbij op dat EM2 met een oppervlakte van 900 vierkante metergroot genoeg is om anderhalve meter afstand te kunnen garanderen.

EM2-eigenaar Chris Garrit ontstemd

Eigenaar Chris Garrit reageerde woensdag ontzet op het nieuws dat EM2, in tegenstelling tot Forum, Simplon, Vera, Grand Theatre, Martiniplaza en de Oosterpoort, geen toestemming krijgt om meer dan dertig gasten tegelijk te ontvangen. ,,Ik snap hier helemaal niks van”, zei hij.

,,En ik baal ervan, des temeer omdat we ons netjes hadden aangemeld met een goed plan, maar daar hebben we totaal geen terugkoppeling op gekregen. Ik moet notabene in de krant lezen dat ons verzoek niet gehonoreerd is.”

De petitie was vrijdagochtend ruim 700 keer ondertekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu