Biblionet Groningen maakt luisterboeken van winnende verhalen schrijfwedstrijd. Familieverhalen te beluisteren op Spotify

Foto: Biblionet Groningen

Trees Roose uit Haren en Nane van der Molen uit Leermens behoren tot de winnaars van de schrijfwedstrijd 'Familieverhalen' van Biblionet Groningen. De luisterboeken met hun verhalen, en dat van de andere winnaar, zijn vanaf dinsdag te beluisteren op Spotify.

Biblionet Groningen organiseerde de schrijfwedstrijd Familieverhalen in het kader van de leescampagne Nederland Leest . De ruim 40 inzendingen werden beoordeeld door een jury, bestaande uit historicus en auteur Sanne Meijer, bestuurder Rachel van den Hoogen van Biblionet Groningen en journalist Erik Hulsegge van RTV Noord.

De jury wees Trees Roos, Nane van der Molen en Annette Akkerman uit Maarssen in de provincie Utrecht aan als winnaars.

Monumentje voor vroeg gestorven zusje

Trees Roose schreef Het zusje , een verstild verhaal over een dramatisch familiegeheim dat de jury tot tranen toe roerde. Roose raakte geïnspireerd tijdens het uitzoeken van oude foto's. 'Ik kwam een portretje tegen dat mijn moeder zeer dierbaar was en dacht: niemand die ooit meer aan dit kindje denkt. Ik wilde haar verhaal vertellen. Het is een monumentje voor dit vroeg gestorven zusje geworden', lichtte zij toe.

Het verhaal Thuis van Nane van der Molen uit Leermens trof de jury vooral vanwege de sfeervolle schets van de ruimte en de prachtige zinnen. Het verhaal gaat over een man die na jaren in het westen terugkeert naar zijn Groningse roots.

De derde winnaar, Annette Akkerman, schetst in haar korte verhaal de moeilijke keuze van haar grootmoeder. 'Aangrijpend in al z’n eenvoud', meende de jury.

Luisterboeken op Spotify

Van de drie winnende verhalen zijn luisterboeken gemaakt, die vanaf dinsdag zijn te beluisteren op het Spotify -kanaal van Biblionet Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu