Oud-gedeputeerde Rita Jansen en haar medestrijders krijgen steun van bibliotheken in hun strijd tegen menstruatiearmoede in de gemeente Westerwolde

Oud-gedeputeerde Rita Jansen wordt in haar strijd tegen menstruatiearmoede in Westerwolde geholpen door de bibliotheken in die gemeente.

De Hesse bibliotheek in Ter Apel steunt de strijd tegen menstruatiearmoede

De Hesse bibliotheek in Ter Apel steunt de strijd tegen menstruatiearmoede Foto: DUNCAN WIJTING

In die bibliotheken worden manden neergezet waarin bezoekers maandverband en tampons kunnen deponeren. Die worden naar de Voedselbank Zuid-Oost-Groningen gebracht. ,,Die regelt dat ze bij de meisjes en vrouwen terechtkomen die ze nodig hebben’’, zegt Evelien Duursma-Kooman.

Zij houdt zich met Jansen en Leny Hempen in Westerwolde al geruime tijd bezig met de strijd tegen menstruatiearmoede. Daarvan is sprake als meisjes of vrouwen geen geld hebben om maandverband of tampons te kopen.

Voedselbank

..In de afgelopen periode hebben we manden in enkele drogisterijen neergezet waarin bezoekers de benodigheden konden deponeren’’, zegt Jansen. ,,De ingeleverde spullen werden naar de voedselbank gebracht. Het werd duidelijk dat er behoefte aan is. Nu zetten we dus manden neer in bibliotheken, een laagdrempelig plek waar veel mensen komen.’’ Manager Janneke Klok van de Stchting Biblionet Groningen bevestigt dat de vier vestigingen in Westerwolde hun medewerking verlenen.

In de gemeenteraad van Westerwolde wil de coalitiepartij PvdA deze maand voor elkaar proberen te krijgen dat burgemeester en wethouders op zoek gaan naar een structurele oplossing voor menstruatiearmoede in de gemeente.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu