Bij Primera Larooi gaat het al heel de dag over één ding: wie heeft die dikke geldprijs gewonnen?

Evert Larooi voor de Primera in Delfzijl. Foto: DVHN

„Iedereen heeft het al de hele dag over dat lot”, zegt eigenaar Evert Larooi van Primera Larooi in Delfzijl. „Maar volgens mij heeft de winnaar zich nog niet gemeld.”

Bij de Staatsloterijtrekking van 10 oktober is de hoofdprijs van 1 miljoen euro netto op vijf (1/5) deelloten gevallen. Primera Larooi in Delfzijl verkocht een van deze loten. Staatsloterij riep de winnaar, die dus een bedrag van 200.000 euro krijgt, maandag op zich te melden.

Grote geldprijs

„Het is niet de eerste keer dat hier zo’n grote geldprijs is gewonnen”, zegt Larooi niet zonder trots. „Maar die werden wel opgehaald. Vijf jaar geleden viel hier een hoofdprijs op een kraslot en een paar jaar terug won iemand een half miljoen euro. Dat had de mevrouw in kwestie zelf helemaal niet in de gaten! Ik heb haar toen even apart genomen om het nieuws voorzichtig te vertellen.”

Heel de dag wandelen mensen de Primera bij de Wending in Delfzijl in en uit. En vrijwel iedereen begint even over dat enorme bedrag dat nog niet is geclaimd. „En als de klanten het niet doen, doe ik het zelf wel. Het is toch bijzonder.”

Oude loten

Mogelijk heeft de winnaar zich inmiddels al bij de Staatsloterij gemeld. „Je wilt natuurlijk ook niet dat iedereen weet dat je iets hebt gewonnen”, zegt de winkelier wijs. Larooi vindt het vooral grappig dat sommige mensen opeens aan komen zetten met oude loten. „Die hebben ze blijkbaar even opgezocht in de hoop dat daar per ongeluk ook een ongeclaimd bedrag op is gevallen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu