Bijzondere klus voor kraanmachinist in Groningen: seinhuisje van bijna 100 jaar en ruim 90.000 kilo wordt aan de kant getakeld

De bouwers van het nieuwe Hoofdstation in Groningen zijn al dagen bezig met de voorbereidingen van een bijzondere klus: ze zetten het bijna honderd jaar oude seinhuis opzij.

Het krioelt sinds dinsdag van de gele kranen en mannen in oranje pakken op het Hoofdstation in Groningen. Strukton werkt tot en met zondag dag-en-nacht aan de voorbereidingen voor de uitbreiding van de bouwkuip van het nieuwe station. Daarvoor moet onder meer het markante seinhuis met stationstrap uit 1928 wijken. Het monument krijgt even verderop een tijdelijke plek en vormt straks weer een onderdeel van het nieuwe station.

Het krioelt sinds dinsdag van de gele kranen en mannen in oranje pakken op het Hoofdstation in Groningen. Strukton werkt tot en met zondag dag-en-nacht aan de voorbereidingen voor de uitbreiding van de bouwkuip van het nieuwe station. Daarvoor moet onder meer het markante seinhuis met stationstrap uit 1928 wijken. Het monument krijgt even verderop een tijdelijke plek en vormt straks weer een onderdeel van het nieuwe station. Foto: Jan Willem van Vliet

Het seinhuis en de bijpassende voetgangersbrug uit 1928 (de historische passerelle ) gaan woensdag vanaf 16 uur om beurten in de takels. Zo schept aannemer Strukton ruimte voor de nieuwbouw van het station.

Pas geverfd

Nieuws

Meest gelezen

menu