Bijval voor hulp aan Knoalster coffeeshop die legaal wil telen

René Slikker in coffeeshop Wiz-Art. FOTO ARCHIEF HARRY TIELMAN

De meeste gemeenteraadsleden van Stadskanaal kunnen zich volledig vinden in de hulp die wordt gegeven aan coffeeshop Wiz-Art.

De meeste gemeenteraadsleden van Stadskanaal kunnen zich volledig vinden in de hulp die wordt gegeven aan coffeeshop Wiz-Art.

Het bestuur van Wiz-Art wil een ontheffing aanvragen voor de legale proefteelt van wiet. Het bestuur wil die teelt laten onderzoeken door wetenschappers. Ze hopen dat er zo uiteindelijk ‘goedgekeurde' wiet komt, die permanent legaal geteeld mag worden.

Wiz-Art heeft de gemeente gevraagd de poging te ondersteunen. De gemeente zou bijvoorbeeld contacten kunnen leggen met wetenschappers. Burgemeester en wethouders hebben per brief steun toegezegd en krijgen daarvoor bijval van de politieke partijen, zo bleek deze week tijdens een vergadering van de gemeenteraad. ,,Het is prima dat Wiz-Art wordt geholpen'', zei Monique Kroom (PvdA). ,,En hopelijk heeft de hulp het gewenste resultaat.''

Niet alle partijen schaarden zich trouwens achter de brief van B en W. Het CDA en de ChristenUnie kunnen zich er niet in vinden. ,,Wij zijn geen voorstander van deze proef en nemen afstand van de brief'', zei CU-woordvoerster Ingrid Sterenborg. In het college van B en W had ChristenUnie-wethouder Johan Hamster ook een minderheidsstandpunt ingenomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu