Bijzondere uitvaart voor Fenna uit Noordbroek door coronaregels

Tientallen mensen woonden donderdagmiddag de uitvaart bij van Fenna ten Have uit Noordbroek. Noodgedwongen vanuit de auto.

Het lichaam van Ten Have werd met paard en wagen vervoerd van de zorgboerderij waar ze werkte naar de hervormde kerk in Noordbroek. Fenna hield van dieren en daarom werd gekozen voor een uitvaart met paard en wagen.

Aanvankelijk was het plan dat nabestaanden, vrienden en kennissen een erehaag zouden vormen, maar hier stak de gemeente Midden-Groningen een stokje voor.

‘Geen groepsvorming vanwege corona’

,,We wilden geen groepsvorming op straat en langs de weg waar de rouwkoets zou gaan, vanwege de verscherpte coronamaatregelen”, zei een woordvoerder. De familie besloot daarop dat mensen vanuit de auto de laatste groet konden brengen. Op het moment dat de rouwstoet passeerde stapten velen toch uit hun wagen om Fenna van dichtbij de laatste eer te bewijzen. Ook werden bloemen op de wagen neergelegd.

In de kerk werd een lievelingsnummer van Fenna ten gehore gebracht: Gabriela’s Song. Een mooi nummer uit een musical. Op verzoek van de familie werd er door de aanwezigen luid geapplaudisseerd voor de begeleiders van Fenna. Als eerbetoon en dank voor de inzet van de begeleiders. Een kippenvel moment vol met emotie.

Syndroom van RETT

Toen ze anderhalf jaar oud was werd bij Fenna het syndroom van RETT geconstateerd, een aangeboren ontwikkelingsstoornis. Als gevolg van deze aandoening raakte Fenna ernstig gehandicapt en kampte zij met ademhalingsproblemen.

Fenna ten Have overleed zaterdag op 30-jarige leeftijd.

Fenna was meervoudig gehandicapt. De zorgboerderij Fenna Heerd in Noordbroek draagt haar naam. Haar ouders begonnen bijna twintig jaar geleden een zorgboerderij, waar naast Fenna ook andere meervoudig gehandicapten worden verzorgd.

Nieuws

Meest gelezen

menu