Binnenvaartschip ramt brug op Van Starkenborghkanaal bij Aduard. Auto van schipper belandt in water

Foto: ProNews

Een binnenvaartschip is maandagavond tegen de brug op het Van Starkenborghkanaal bij Aduard gevaren. Door de aanvaring raakte de volledige stuurhut vernield.

Meerdere hulpdiensten kwamen na het ongeval met spoed ter plekke. Volgens de brandweer is niemand gewond geraakt. De schade aan het schip is groot, hoe het gesteld is met de brug moet nog onderzocht worden.

Auto in water

Bij de aanvaring is ook de auto van de schipper in het water beland. Het voertuig stond op de achterkant van het schip geparkeerd. Het binnenvaartschip draagt de naam Adriaan-J en komt uit Papendrecht.

Rijkswaterstaat meldde dat de brug beperkte schade heeft opgelopen aan lak en verlichting. Rond 22.00 uur werd de brug vrijgegeven voor het wegverkeer, maar nog niet voor de scheepvaart.

Dat had mede te maken met de te water geraakte auto. Een telekraan en duikteam moesten er aan te pas komen om het voertuig uit het water te takelen.

Aanvaringen

Het is niet de eerste keer dat er een schip tegen een brug vaart op het Van Starkenborghkanaal. Eerder deze maand werd de Gerrit Krolbrug in Groningen volledig uit zijn voegen gevaren door een schip. In de afgelopen jaren werden ook de Paddepoelsterbrug en brug bij Zuidhorn al slachtoffer van aanvaringen.

Nieuws

Meest gelezen

menu