Blijdschap over voortgang versterken woningen Appingedam en Overschild

Verzakte woning aan de Kanaalweg in Overschild. foto archief dvhn

De colleges van B en W van Appingedam en Midden-Groningen zeggen blij te zijn dat (een deel van) de toezegde versterking door kan gaan

Zowel burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Appingedam, als wethouder Anja Woortman van Midden-Groningen reageren tevreden over het advies van de Mijnraad.

,,De regio heeft zich sterk gemaakt voor het doorgaan van de versterken van woningen, ook al omdat bij bewoners verwachtingen zijn gewekt. Gelukkig komt er nu duidelijkheid.’’

Opwierde-Zuid

Het versterken van 850 huizen in Opwierde-Zuid (Appingedam) gaat door, dat geldt ook voor de bebouwde kern van Overschild (Meerweg en Graauwedijk). Of elders in beide plaatsen ook woningen versterkt gaan worden, wordt in september duidelijk.

Winy Maas

Woortman zegt dat het met architect Winy Maas in Overschild ingezette traject wordt vervolgd. ,,Inspecties van woningen gaan door, om de gebruikte modellen te toetsen aan de werkelijkheid.’’ Midden-Groningen pleit voor extra geld van het Rijk om plannen als in Overschild, ook elders in de gemeente uit te kunnen voeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu