Boerderij in Groningen volledig verwoest bij uitslaande brand

Aan de Stadsweg in Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een boerderij volledig afgebrand. Zowel de schuur als de boerderij kan als verloren worden beschouwd. Er is niemand gewond geraakt.

De brand brak rond 2.00 uur uit. De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen en schaalde op naar grote brand. De brand begon in de schuur en sloeg over naar het woonhuis. Er is een NL-alert uitgegaan vanwege de rookoverlast. Paarden in een nabijgelegen schuur zijn in veiligheid gebracht.

Rond 6.00 uur vanochtend liet de brandweer via Twitter weten dat de brand onder controle is. Er was een mobiele kraan ter plaatse om sloopwerkzaamheden te verrichten. Het nablussen nam nog enkele uren in beslag.

Asresten

In de straten en tuinen rond de boerderij zijn asresten van het rieten dak van de schuur aangetroffen. De brandweer adviseert bewoners de asdeeltjes op te ruimen en hun auto’s af te spoelen.

Zaterdagochtend stond alleen de gevel van de boerderij nog overeind. Alle ramen zijn gesprongen door de hitte. Achter het woonhuis was het geraamte van de schuur nog te zien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu