Boegbeeld voor filmeducatie. Elroy Gramsbergen uit Groningen wint verkiezing Filmleraar van het Jaar

Elroy Gramsbergen werd in juli al uitgeroepen tot winnaar van regio Noord. Foto: Eye Filmuseum

Elroy Gramsbergen uit Groningen is woensdag uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2021.

Bart Valkenier, Filmleraar van het Jaar 2020, vertelde bij de prijsuitreiking in het Eye Filmmuseum in Amsterdam dat de jury zeer te spreken was over de didactische aanpak van Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen.

,,Hij onderwijst op constructieve wijze en stimuleert de leerlingen alles zelf te doen in het film-maakproces; van research tot filmen tot montage. De tijd en aandacht die Elroy steekt in het zo veel mogelijk leerlingen meenemen in het maken van film, mag gezien en gewaardeerd worden. Dit onderscheidt hem echt van de gemiddelde docent.”

Boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs

Gramsbergen verdiende met de winst niet alleen een jaarabonnement op Cineville, waarmee hij een jaar lang gratis naar de film mag, maar is het huidige schooljaar (2021-2022) ook boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs. Ook won hij een bezoek naar een filmtheater of filmfestival naar keuze met zijn klas.

Hij neemt bovendien plaats in de jury van de verkiezing Filmleraar van het Jaar 2022 en mag als teacher in residence bij Netwerk Filmeducatie aan de slag om filmlessen te ontwikkelen.

Nieuws

Meest gelezen

menu