Boek tegen Groninger Forum gepresenteerd

Het boek ‘Groninger Forum, een bodemloze put’ is donderdagavond in het café van Stichting Vrijdag gepresenteerd. Met het boek hoopt schrijver Johan Meijering uit Groningen, tegen beter weten in, de komst van het Forum alsnog tegen te houden.

,,Dit project, het Groninger Forum, is de Groninger bevolking door de strot geduwd’’, vertelde Meijering aan de ruim twintig aanwezigen. Een applaus volgde, want er waren weinig voorstanders van het Forum te vinden.

PVV-statenlid Ronald Kaatee nam een exemplaar in ontvangst. ,,Het is belangrijk dat er kritische aandacht is voor een dergelijk project dat ik zie als een puist in onze mooie historische binnenstad’’, zei het Statenlid. ,,Het Forum is straks zo prominent aanwezig en dat naast het symbool van Groningen, de Martinitoren. Terwijl er amper draagvlak is.’’

De tegenstanders vinden de 253 miljoen euro voor het volledige plan (Groninger Forum en aanpak Oostwand Grote Markt) weggegooid geld. ,,We moeten stoppen met het Forum, deze enorme kolos. Het is een groot, onverantwoord en buitengewoon risicovol project in de verder prachtige historische binnenstad’’, besloot Meijering.

Nieuws

menu