Boeren rijden met tientallen verlichte trekkers in optocht door Groningen

Tientallen boeren hebben dinsdagavond hun trekkers versierd en verlicht en rijden in processie door de provincie. De stoet begon rond 5 uur in Aduard en rijdt via de ringweg van Groningen naar Bedum en Roodeschool. De route gaat daarna langs de dorpen richting Winsum.

De organisatie van de trekkeroptocht is Boeren Samenwerkingsverband Noord Nederland. Volgens de Facebookpagina (waar de optocht werd aangekondigd) een organisatie van ‘Boeren, Burgers en Buitenlui met hart voor elkaar en hart voor de agrarische sector.’

In deze periode werden in de regio meerdere van deze optochten georganiseerd. Het is natuurlijk prachtig om met de donkere dagen te kijken naar een stoet verlichte wagens. In Winsum staan tientallen mensen langs de weg om naar de stoet te kijken, die toen al een aantal uur onderweg was. De toeschouwers steken een duimpje omhoog als de trekkers langskomen.

Voor de boeren is het een kans hun beroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dat deden ze halverwege december ook met een lichtjesoptocht in het Westerkwartier.

Nieuws

Meest gelezen

menu