Boerenrevolutie maakt van Midden-Groningen echte plattelandsgemeente, maar of het bondgenootschap van Leefbaar met BoerBurgerBeweging écht iets uit stro zal zetten?

Midden-Groningen viel bij de gemeenteraadsverkiezingen een heuse boerenrevolutie ten deel. De verbinding van Leefbaar Midden-Groningen met de BoerBurgerBeweging leverde het bondgenootschap zes zetels op.

Nette Kruzenga (rechts) kan haar ogen niet geloven wanneer ze op de uitslagenavond in Midden-Groningen de resultaten van het bondgenootschap van 'haar' Leefbaar Midden-Groningen met de BoerBurgerBeweging ziet binnenkomen.

Nette Kruzenga (rechts) kan haar ogen niet geloven wanneer ze op de uitslagenavond in Midden-Groningen de resultaten van het bondgenootschap van 'haar' Leefbaar Midden-Groningen met de BoerBurgerBeweging ziet binnenkomen. foto dvhn

Midden-Groningen is sinds donderdagnacht een echte plattelandsgemeente. Middels een bondgenootschap met Leefbaar Midden-Groningen (LMG) bestormde de BoerBurgerBeweging Het Huis van Cultuur en Bestuur en bezetten de ‘boeren’ zes zetels.

Constructieve oppositie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's