Boerin in Marum vlakbij monument voor 16 oorlogsslachtoffers: 'Voor één dag halen wij niet al onze omgekeerde vlaggen weg'

Omgekeerde vlaggen in een weiland langs de A7 ter hoogte van het oorlogsmonument Trimunt bij Marum. De eerste twintig zijn inmiddels door veehouder Verbunt weggehaald, zijn buren en collega's Van der Heide laten ze hangen.

Omgekeerde vlaggen in een weiland langs de A7 ter hoogte van het oorlogsmonument Trimunt bij Marum. De eerste twintig zijn inmiddels door veehouder Verbunt weggehaald, zijn buren en collega's Van der Heide laten ze hangen. Foto: Jilmer Postma

Wat doen boze boeren en burgers met hun omgekeerde vlaggen met 4 en 5 mei in zicht? Burgemeesters en nabestaanden van oorlogsslachtoffers vragen ze om de vlag, zoals het hoort, rood-wit-blauw te hijsen. Geven Drenthe en Groningen daaraan gehoor?

De nationale driekleur ondersteboven is al te zien sinds de coronabetogingen, als uiting van een noodsignaal. Echt massaal werd het blauw-wit-rood in Nederland opgehangen als steun aan het boerenprotest tegen de stikstofmaatregelen die de regering wil doorvoeren.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's