Boete voor omverrijden motoragent

Een 46-jarige automobilist uit Coevorden moet voor een ernstige verkeersovertreding in Groningen waarbij een motoragent werd geschept, een boete van duizend euro betalen. Daarnaast kreeg de man een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden opgelegd.

De man reed per abuis door het rode stoplicht en zag de motoragent uit Uithuizen volledig over het hoofd. De straf is gelijk aan de eis die twee weken geleden door het openbaar ministerie werd voorgesteld.

Bussen vol voetbalsupporters van FC Groningen kwamen vorig jaar in de nacht van vier op vijf mei terug in Groningen. De Groninger club had die dag een bekerfinale in Rotterdam gespeeld. De stoet werd begeleid door onder meer motoragenten. Een van de motoragenten reed nog door oranje. In tegengestelde richting trok de man uit Coevorden te snel op. De agent werd geschept en liep een verbrijzelde pols op.

De man uit Coevorden was nooit eerder met justitie in aanraking geweest. De rechtbank in Groningen vond niet dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan roekeloos rijgedrag. Wel heeft de man onvoorzichtig gereden en daarbij een verkeersfout gemaakt. Door het letsel kan de motoragent zijn beroep niet meer uitoefenen. De automobilist nam na het ongeval direct contact op met het slachtoffer. Beiden zijn goede vrienden geworden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu