Boot botst tegen Paddepoelsterbrug, verkeer gestremd (update)

De Paddepoelsterbrug hangt scheef na een aanvaring met een vrachtschip. Foto: 112Groningen

Woensdagmiddag is een boot tegen de Paddepoelsterbrug gevaren. Zowel het wegverkeer als de scheepvaart zijn gestremd door het ongeluk.

Rond twee uur ‘s middags voer vrachtschip Andamento tegen de brug die over het Van Starkenborghkanaal ligt. Door de aanvaring ligt de brug deels in het water. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Rijkswaterstaat gaat woensdag nog proberen het brugdeel te bergen, vertelt woordvoerder Wendy Batist. ,,Er zijn twee hijskranen onderweg. Het is de vraag of het ons vanavond al gaat lukken. Het wordt al snel donker.''

Zwaar materieel

Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn ter plaatse om te bekijken hoe het beschadigde deel van de draaibrug weggehaald kan worden. Batist: ,,We gaan sowieso proberen om het brugdeel aan de kant te schuiven zodat het scheepvaartverkeer weer verder kan.''

Net na 20.00 uur meldt Batist dat is begonnen om te proberen het brugdeel aan de kant te schuiven. De eerste hijskraan staat inmiddels ook op een ponton.

De eerste prioriteit voor Rijkswaterstaat is namelijk om de vaarweg weer vrij te kunnen geven. Batist: ,,Het is de enige route voor de beroepsvaart, er is geen omleiding.'' Het Van Starkenborghkanaal is, samen met het Prinses Margrietkanaal en het Eemskanaal, onderdeel van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl.

De brug wordt door het wegverkeer vooral door fietsers, wandelaars en plaatselijk verkeer gebruikt. Zij kunnen wel omrijden.

Politie en Rijkswaterstaat onderzoeken gezamenlijk hoe de aanvaring heeft kunnen gebeuren.

Nieuws

Meest gelezen

menu