Bouw clubhuis korfballers Stadskanaal van start

De bouw van het nieuwe clubhuis van Stadskanaal '74 is begonnen. Foto: Atte van Haastrecht

Korfbalvereniging Stadskanaal ‘74 is maandagochtend begonnen met de bouw van het langgewenste clubhuis. Volgens voorzitter Atte van Haastrecht kunnen de zeven units mogelijk al binnen twee weken op hun plek staan.

„Het voelt echt fantastisch, geweldig. Na jaren vechten is het nu eindelijk zover”, zegt Van Haastrecht. Rond 6.30 uur zijn vrijwilligers begonnen met de aanleg van de fundatie. Lange tijd wilde de gemeente de plannen voor de bouw van het clubhuis niet goedkeuren, afgelopen najaar kregen de sporters echter hun gelijk van de gemeenteraad.

Zo’n 126 vierkante meter eigen turf

Al met al kostte de wens nogal wat energie: de aankoop en het vervoer van units bleek herhaaldelijk te duur. Waar eerst gehoopt werd op opening in maart bleek dat later toch niet te lukken. „Gelukkig zijn we nu begonnen met het afgraven en het leggen van de fundering.”

Het clubhuis wordt zo’n 126 vierkante meter, schat Van Haastrecht. Er zitten onder meer een wc, kantine, berging, keuken en een bestuurskamer in. „Ik denk dat de units er over veertien dagen al wel kunnen staan. Het is dan een kwestie van schilderen en timmerwerk.”

Nieuws

Meest gelezen

menu