Bouw tijdelijke winkelpanden Loppersum van start (versterking centrum gaat in november los)

De versterking van het centrum van Loppersum gaat in november van start. Bij de Albert Heijn worden deze maand alvast twee tijdelijke winkels gebouwd, waar ondernemers om de beurt gebruik van kunnen maken.

Hogestraat in Loppersum.

Hogestraat in Loppersum. Foto: Google Street View

The Read Shop is de eerste winkel die in één van de twee tijdelijke winkels trekt. ,,Ik weet nog niet precies wanneer we gaan verhuizen’’, zegt eigenaar Dirk Hol. ,,We kunnen vanaf nu dingen gaan regelen.’’

Door de tijdelijke winkelpanden kunnen winkels open blijven tijdens de versterking. Naast deze twee nieuw te bouwen zaken worden ook leegstaande panden ingezet als winkel.

Aantrekkelijk winkelgebied

,,Het is heel belangrijk dat het centrum aantrekkelijk blijft en dat mensen er gewoon kunnen blijven winkelen’’, zegt wethouder Annalies Usmany-Dallinga. ,,De versterking in het centrum is ingewikkeld, omdat er veel verschillende projecten door elkaar lopen.’’

Zo vallen sommige bewoners onder het versterkingsprogramma Heft in Eigen Hand en anderen onder de Bouwimpuls. Het is daarom puzzelen waar werkzaamheden tegelijk plaats kunnen vinden.

Planningspuzzel

De voorbereidingen voor de versterking van het centrum van Loppersum zijn al jaren bezig. Het gaat om de Hogestraat en het gebied daaromheen. De NCG heeft een ingenieursbedrijf ingehuurd. Dat benadert winkeleigenaars om te bespreken wanneer zij aan de beurt zijn, welke mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting er zijn en de samenhang met andere versterkingsprojecten in de omgeving. De komende maanden wordt aan een totaaloverzicht gewerkt. De verwachting is dat de versterking in november 2021 start.

Naast de versterking kijkt de gemeente ook met ondernemers naar het herbestemmen van sommige panden. Zo verhuist de Wereldwinkel ‘Veur Elkenain’ naar de ‘Oude Slagerij’ aan de Hoogstraat. Het oude pand is inmiddels verkocht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu