Bouwer Rottinghuis pakt waarschijnlijk het Groningse stadhuis aan

De nieuwe raadzaal op de derde verdieping van het Stadhuis (hier op een artistieke impressie) moet worden aangepast vanwege het coronavirus. Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen heeft de verbouwing van het stadhuis op de Grote Markt vergund aan aannemer Rottinghuis B.V. uit de stad.

Rottinghuis scoorde van alle aanbieders het beste op prijs en ‘criteria als kwaliteit, samenwerking en presentatie’, laat de gemeente Groningen weten. De komende twintig dagen kan er nog bezwaar gemaakt worden tegen de aanbesteding. Gebeurt dat niet, dan wordt ze op 6 mei definitief, zodat eind mei de bouwwerkzaamheden echt kunnen beginnen.

Flinke verduurzaming, nieuwe raadzaal en ‘Burgerzaal’

Het stadhuis, dat al sinds 1810 op de Grote Markt staat, is versleten en heeft groot onderhoud nodig. De komende maanden wordt het gebouw flink verduurzaamd en gaat het van energielabel G naar A+++. Ook worden alle installaties vervangen en de toegankelijkheid verbeterd. Er komt een nieuwe vergaderzaal voor de gemeenteraad op de derde verdieping en een ‘Burgerzaal’ op de begane grond.

Bij elkaar kost de vernieuwing 19,3 miljoen euro. Als alles volgens plan verloopt, kan het Stadhuis eind 2021 of begin 2022 weer in gebruik genomen worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu