Bouwkavels van gemeente Stadskanaal allemaal verkocht (en een nieuwe lading is in voorbereiding)

De gemeente Stadskanaal heeft al haar bouwkavels verkocht. Momenteel bereidt de gemeente ongeveer 25 nieuwe kavels voor.

Het gemeentehuis in Stadskanaal.

Het gemeentehuis in Stadskanaal. Foto: DVHN

De verwachting is dat die dit jaar of volgend jaar worden uitgegeven. Dat werd gisteren gezegd in de raadscommissie van Stadskanaal.

Vorig jaar trok de woningmarkt ‘opeens’ aan. Zo werden de kavels in de Blauwe Kamer in Alteveer verkocht. Die stonden al langere tijd te koop.

Ongeveer 275 plannen in ontwikkeling

In totaal zijn er nu ongeveer 275 plannen in ontwikkeling. De verwachting is dat er volgend jaar dertig nieuwe woningen worden gebouwd. Raadsleden hoopten dat daar nog een schepje bovenop kon. De gemeente is echter grotendeels afhankelijk van initiatieven van anderen, zegt wethouder Goziena Brongers (CDA). Een gemeente bouwt zelf immers geen huizen.

Er is nog veel te doen, meent raadslid Guurtje van der Heide (CU). ,,Er is al drie maanden geen enkele woning te huur.’’ Ze hoopt dat er extra vaart gemaakt wordt, ook in de kleinere dorpen. ,,In Onstwedde bijvoorbeeld zijn veel plaatsen waar woningen gecreëerd kunnen worden.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu