Getuige over ongeluk met bouwvakker die urenlang klem zat voor Harbour Café in Groningen: 'Het was heel heftig om te zien'

Een man heeft bijna drie uur lang klemgezeten op een steiger voor het Harbour Café, nadat een zwaar voorwerp van een kraan bovenop hem viel. Hij is met spoed naar het UMCG gebracht, over zijn toestand is niets bekend.

Bij een ongeval op een steiger is een persoon klem komen zitten onder een zware machine, op een steiger. Na bijna drie uur is het slachtoffer naar het UMCG gebracht.

Bij een ongeval op een steiger is een persoon klem komen zitten onder een zware machine, op een steiger. Na bijna drie uur is het slachtoffer naar het UMCG gebracht. Foto: ProNews Producties

Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag om kwart over twaalf, in de straat Voor het Voormalig Klein Poortje in Groningen. Op livestreambeelden van Oosterhaven Groningen is te zien dat een zwaar voorwerp enkele meters van een kraan naar beneden valt, op een steiger. Een fotograaf van ProNews, die ongeveer 25 minuten nadat het ongeluk was gebeurd arriveerde, vertelt wat hij heeft gezien. Zijn naam is bekend bij de redactie.