Brailleweg in Groningen afgesloten tijdens herfstvakantie vanwege aanleg nieuwe afrit A28. Kijk hier wat er in de nieuwe situatie bij het Julianaplein gaat veranderen

Het nieuwe Julianaplein met links de A28 (en de nieuwe afslag naar de Brailleweg) langs het Noord-Willemskanaal (boven). Rechts het nieuwe knooppunt zonder verkeerslichten.

De Brailleweg in Groningen is vanaf maandag 18 oktober een week lang dicht voor auto’s en bussen vanwege de aanleg van de nieuwe afrit van de A28. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

Het fiets- en voetpad langs de Brailleweg gaat al twee dagen eerder dicht.

De nieuwe afrit is bedoeld voor verkeer vanaf de A28 komend vanuit Assen dat in de richting van het centrum en het station rijdt. Die weggebruikers kunnen op de Brailleweg alleen linksaf, onder de A28 door. Langs het Noord-Willemskanaal rijdt het verkeer richting het Emmaviaduct.

Het is vanaf de nieuwe afrit niet meer mogelijk rechtsaf de Vondellaan in te rijden. Vanaf de A28 is de Vondellaan te bereiken via afrit Groningen-Zuid.

De nieuwe afrit gaat 8 november open. Dat is nog niet de definitieve afrit, want die moet nog een paar meter worden gelift om aangesloten te worden op het Julianaplein ‘nieuwe stijl’.

Werkzaamheden

In de herfstvakantie wordt het riool verplaatst, zodat deze niet onder de afrit ligt. Ook worden damwanden geplaatst voor de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal. Langs de afrit worden nieuwe geluidsschermen neergezet en krijgt het kruispunt Vondellaan/Brailleweg een nieuw jasje.

Overlast omwonenden

Wie in de buurt woont, is eind september al per brief op de hoogte gesteld met informatie over de te verwachten overlast, zoals vanwege het frezen van het asfalt.

Gevolgen voor het verkeer

De Brailleweg is in de herfstvakantie dicht voor alle verkeer. Voor fietsers en voetgangers begint de afsluiting op zaterdag 16 oktober om 07.00 uur.

Vanaf maandag 18 oktober om 06.00 uur gaat de Brailleweg ook dicht voor auto’s en bussen, inclusief de oprit naar de A28 richting Assen. Lees voor omleidingen en de gevolgen voor het busverkeer het artikel Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer op de website van Groningen Bereikbaar .

Tijdelijke brug over Noord-Willemskanaal

Van maandag 1 tot donderdag 4 november is de Brailleweg opnieuw gestremd voor fietsers en voetgangers. Die afsluiting heeft te maken met de bouw van de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal.

Nieuwe afrit gaat 8 november open

Op 8 november gaat de nieuwe afrit vanaf de A28 open. De Vondellaan gaat dan ter hoogte van de Brailleweg dicht voor autoverkeer in beide richtingen. Fietsers en bussen kunnen er dan nog wel langs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
De nieuwe zuidelijke ringweg
menu