Brand boerderij Roodeschool vermoedelijk aangestoken

Foto: ProNews

De politie heeft het vermoeden dat de afgebrande boerderij aan de Greedeweg in Roodeschool is aangestoken. Ze roept mensen op zich te melden als ze in de omgeving wat gezien hebben.

De boerderij is of was van de familie Klok die de NAM verantwoordelijke stelde voor de bevingsschade aan hun pand. Ze vonden het wonen in de boerderij zo onveilig dat ze er in 2017 met hun kinderen weggingen. Sindsdien stonden het woonhuis en de schuren leeg. Het dak van een van de schuren was voor de brand al ingestort. De familie deed in 2019 haar relaas in een televisie-uitzending van de EO.

Donderdag liggen de resten van de brand er smeulend bij. Her en der zijn nog voorwerpen te herkennen zoals paardenwagens. Borden waarschuwen voor asbest en instortingsgevaar.

Vervallen boerderij

De al vervallen boerderij , even ten noorden van Roodeschool, brandde woensdag helemaal af. De brand ontstond rond 16.30 uur. Toen de brandweer arriveerde stond het voorste gedeelte al in lichterlaaie. De brand ging met zoveel rook gepaard dat een NL-Alert werd verzonden.

Asbest

Bij de brand is asbest vrijgekomen. De asbestdeeltjes liggen in een straal van ongeveer 150 meter rond de boerderij. In het dorp Roodeschool zijn geen deeltjes terechtgekomen. Wel lagen er verbrande rietresten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu