Brand in crematorium aan Hoendiep in Groningen onder controle. Pand ontruimd, dienst verplaatst naar andere locatie

Brand in crematorium aan Hoendiep in Groningen.

Crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht aan het Hoendiep in Groningen is vrijdagmiddag ontruimd vanwege een brand. Het sein brand meester werd rond 18.00 uur gegeven.

De brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig. Op foto’s is te zien dat een groep mensen buiten stond op de parkeerplaats. Zij kwamen voor een dienst die om 14 uur zou beginnen en nog niet gaande was. Deze dienst werd verplaatst naar een ander crematorium in Groningen.

Op het dak was rook te zien. Volgens de brandweer zat het vuur zit in de dakconstructie van het gebouw. Er werd opgeschaald naar grote brand.

Technisch mankement

Het Hoendiep en de U.T. Dalfiaweg werden afgezet in verband met de watertoevoer; dit leidde tot overlast voor het verkeer. De brandweer meldde dat een stuk dakisolatie moest worden verwijderd om bij het vuur te kunnen komen.

Volgens een woordvoerder van Coöperatie DELA lijkt een technisch mankement aan de oven de oorzaak van de brand. ,,Zodra we het sein brand meester krijgen, kunnen we de situatie overzien. Dan kunnen we ook kijken of er consequenties zijn voor diensten die gepland staan.” Het sein brand meester werd rond 18.00 uur gegeven.

Het crematorium is precies een jaar geleden in gebruik genomen. Er is bij de bouw fors ingezet op duurzaamheid.