Brand legt kippenschuur in Kiel-Windeweer in de as, honderdduizend kippen komen om

Een grote brand heeft op zondagochtend 7 juli twee vleeskuikenschuren van Maatschap de Groot aan de Vossenburg in Kiel-Windeweer in de as gelegd. De honderdduizend vleeskuikens overleefden de brand niet.

De brand brak op zondagochtend rond 6 uur uit in twee kippenschuren die vlak naast elkaar stonden. Bij de brand kwamen grote rookwolken vrij die tot in de wijde omtrek te zien waren. De brandweer rukte met groot materieel uit. Binnen een uur was de brand geblust.

De schuur brandde echter volledig af en de honderdduizend vleeskuikens die er volgens een medewerker net drie dagen in zaten, overleefden de brand niet. In elke schuur zaten vijftigduizend kippen.

Verloren

,,Het is heel erg sneu voor de eigenaar en verschrikkelijk voor de kippen", aldus een woordvoerder van de brandweer Groningen.

De twee schuren konden volgens de brandweer niet meer worden gered. ,,Bij aankomst zagen we dat de schuren als verloren konden worden beschouwd. We hebben ons gericht op het overslaan van de brand."

Hoe de brand is ontstaan, is tot nog toe onbekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Hierbij maken ze gebruik van een drone.

Dit artikel wordt bijgewerkt met het meest recente nieuws over de brand

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu