Brand verwoest restaurant in centrum Vlagtwedde

Restaurant De Sultan aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde is vrijdagavond verwoest door brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand ontstond iets voor half elf in de keuken, en was al snel uitslaand. Het dak en de achterkant van het pand stortten in. De melder van de brand woonde in de woning boven het restaurant en kon zich bijtijds in veiligheid stellen.

Overslag voorkomen

Toen duidelijk was dat het restaurant niet meer te redden was, zette de brandweer zich in op het behouden van naastgelegen panden, waaronder een ander restaurant en een woning. Dat is gelukt.

De brandweer ging er in eerste instantie met vier blusvoertuigen en een hoogwerker heen. Later werden een tweede hoogwerker en groot watertransport opgeroepen.

NL Alert vanwege rook

Er kwam veel rook vrij. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Vangwege de rookontwikkeling is er in de omgeving een NL Alert verstuurd.

De brand trok veel bekijks. Ramen van winkels aan de overkant van de straat sneuvelden door de hitte. Wagens van de brandweer moesten hierdoor een tijdje gekoeld worden, vertelde de woordvoerder.

In de nacht werden er hekken om het pand heen geplaatst.

 

 

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu