Inwoner Leek oppert: Verhuis brandweer van Sontweg in Groningen naar Midwolde

Het voormalig bedrijfspand van sloopbedrijf Dusseldorp (voorheen Jager) in Midwolde. Foto: Koos Bijlsma

Een inwoner van Leek oppert in een brief aan de gemeente Westerkwartier om de voormalige locatie van sloopbedrijf Dusseldorp in Midwolde geschikt te maken voor brandweer en politie.

De briefschrijver wijst op het feit dat brandweer en politie in Groningen op zoek zijn naar vervangende huisvesting. De diensten zijn nu nog gevestigd in een gebouwencomplex aan de Sontweg in Groningen. Omdat de gemeente dit gebied wil omvormen tot luxe woonzone moeten brandweer en politie op zoek naar een andere plek.

Meer suggesties

CDA-raadslid Jan Willem Slotema bracht de inhoud van de brief dinsdagavond naar voren tijdens een raadsvergadering. De brief is gestuurd naar college van B en W en raadsleden. De huidige locatie aan de Sontweg in Groningen geldt als hoofdkantoor van de regionale brandweer. Ook de stallen van de bereden politie en de hondenbrigade zijn hier gevestigd. Volgens wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi (VZ Westerkwartier) zijn de afgelopen weken al meer mogelijke bestemmingen aangedragen en heeft een aantal gegadigden zich gemeld.

Flink onder vraagprijs

De gemeente telt bijna 3 miljoen euro neer voor bedrijfspanden en omliggend -terrein. Alleen de driekoppige VVD-fractie stemde tegen. Raadslid Ina van Deventer van die partij noemde de financiële risico’s te groot. Ze doelde met name op mogelijke vervuiling van de grond. Wethouder Dijkstra meldde dat de 3 miljoen die de gemeente betaalt voor het perceel fors onder de vraagprijs ligt waarmee panden en terrein nu nog op de makelaarsite Funda staan vermeld. Zij sluit verontreiniging niet uit. ,,Dat kun je verwachten op een bedrijventerrein.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu