Brandweer Scheemda kapt boom om poes Odie te redden. 'Hoe kun je dat nou doen?'

Ecoloog Jan Doevendans haalt het nest van een koolmees uit de nestkast.  Bij zijn huis op vakantiepark Suyderoogh in Nationaal Park Lauwersmeer heeft de 66-jarige ecoloog een tuin van 2000 vierkante meter waar hij al 25 jaar onderzoek doet en waar het wemelt van de vogels.

Ecoloog Jan Doevendans haalt het nest van een koolmees uit de nestkast. Bij zijn huis op vakantiepark Suyderoogh in Nationaal Park Lauwersmeer heeft de 66-jarige ecoloog een tuin van 2000 vierkante meter waar hij al 25 jaar onderzoek doet en waar het wemelt van de vogels. Foto: Corné Sparidaens

,,Echt waar?” Stadsecoloog Jan Doevendans kan het haast niet geloven. In Scheemda heeft de brandweer maandag een boom omver gezaagd om een kat te redden. ,,Dat is een apart verhaal.”

Het beest, Odie genaamd, zat sinds zaterdag in de boom. Meerdere pogingen van de brandweer om het dier eruit te halen, mislukten. Vervolgens werd de zaag in de boom gezet. Doevendans verbaast zich over deze actie. ,,Maar ja, ik was er niet bij. Het is wel een draconische maatregel. Jammer van de boom, maar de kat is gered.”

'Kat overmand door angst'

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's