Brede steun voor meer politie in Ter Apel

Foto: Archief Huisman Media

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Vlagtwedde wil dat er meer politie komt in Ter Apel. Dat is gisteravond duidelijk geworden.

De raad vergaderde over de onlangs gepubliceerde cijfers over winkeldiefstallen die door bewoners van het asielcentrum in Ter Apel zijn gepleegd. Ook lagen de cijfers op tafel over de bij de politie binnengekomen meldingen van incidenten in het asielcentrum. De politie kreeg 403 van dit soort meldingen binnen in 2015.

De raadsleden benadrukten nogmaals geschrokken te zijn van die cijfers. ,,En daarom moet er weer een volledig bezet politiebureau in het dorp komen'', zei Paul Timmermans van coalitiepartij Gemeentebelangen. ,,Een bureau met een cel en voldoende agenten. Meer dan er nu zijn.''

Gemeentebelangen en andere partijen kwamen daarom met een motie waarin wordt aangedrongen op meer blauw in Ter Apel.

Onaangenaam verrast

Burgemeester Leontien Kompier maakte duidelijk ook zeer onaangenaam verrast te zijn door de cijfers en inmiddels contact te hebben gezocht met de nationale politietop. ,,Daarbij heb ik ook de zorgen van deze gemeenteraad geuit en duidelijk gemaakt dat er iets moet gebeuren.''

Kompier zei tijdens dat overleg te hebben aangedrongen op de inzet van meer agenten in het grensdorp.

De signalen vanuit de gemeente lijken resultaat te hebben gehad, want gisteravond lag er een onverwacht binnengekomen brief van de politie op tafel waarin onder anderen sprake is van ‘een verruiming van de inzet van agenten' in het grensdorp. Hoe de gemeenteraad op die brief reageerde, was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Ook was toen nog geen definitief besluit over de motie door Gemeentebelangen en andere partijen genomen. De vergadering was op dat moment nog in volle gang.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu