Brivec wil ook bouwen langs het Winschoterdiep

Het bouwplan voor Het Ommeland aan het Reitdiep. Illustratie: hetommeland.nl

Brivec heeft oren naar de ontwikkeling van woningbouw aan het Winschoterdiep in Groningen. De ontwikkelaar startte maandag zo’n project aan het Reitdiep.

,,We hebben naast de Sontbrug een locatie die perfect aansluit bij de bouwplannen voor de Eemskanaalzone en de Scandinavië-havens’’, zegt directeur vastgoed Marco van den Hoorn van Brivec.

Groningen wil aan het water woningbouw realiseren. De locatie van Brivec (voorheen Dikema Staal) valt net buiten de zone maar past er volgens Van den Hoorn heel goed bij.

Hij houdt daarbij rekening met de naastgelegen industrie (Centraal Staal). Daar krijgt woningbouw langs de havens ook mee te maken. Het is de bedoeling dat er een combinatie van woningbouw en bedrijven in het gebied komt. Brivec verhuurt een deel van het terrein nu aan Gadero (buitenhout).

Buurt met 122 huurwoningen

De ontwikkelaar uit Nunspeet vierde gisteren een feestje in Groningen, vanwege de bouwstart van Het Ommeland . In deze nieuwe woonbuurt tussen het Reitdiep en de Friesestraatweg staan eind volgend jaar 64 grondgebonden huizen en 58 appartementen en studio's.

Ze worden allemaal verhuurd. ,,Daar is erg veel belangstelling voor. Zeker voor de grondgebonden huizen op deze plek: in groene hofjes, bij de voorzieningen in Paddepoel en Vinkhuizen, op een kwartiertje fietsen van de binnenstad, aan het water en naast de ringweg.’’

Waar overige plannen door de aantrekkende bouwmarkt vertraging oplopen of tot hogere kosten leiden, gaat Het Ommeland volgens plan door. ,,Kwestie van timing’’, zegt Van den Hoorn. ,,We zijn er mooi op tijd bij geweest en met bouwer Jorritsma hebben we al jaren een goede relatie.’’

Ontwikkelaar stopt bouw woningen in kantoren

De ontwikkelaar wordt z’n eigen buurman: Brivec is eigenaar van de voormalige melkfabriek De Ommelanden , een van de eerste historische bedrijfsverzamelgebouwen.

Ook verzamelgebouw The Rock aan de Atoomweg is van Brivec. ,,Dat concept breiden we uit naar andere steden. Daarentegen stoppen we met het transformeren van kantorruimte naar woningen. We zien op stationslocaties juist weer een tekort aan kantoren ontstaan en kijken ook met een schuin oog naar het Martini Trade Park. We hebben wel wat met Groningen. Dat komt ook door de samenwerking met de gemeente. Die kijkt ons weliswaar scherp op de vingers, maar denkt altijd positief mee. In kleine dorpen gaat het vaak stroperiger dan hier.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu