Broerstraat in Groningen aan 1000 stukjes in de nieuwste Ravensburgerpuzzel (en Bert Visscher krijgt het eerste exemplaar)

Frans Le Roux (links) en Bert Visscher. Foto: Sebastiaan Rodenhuis

Net als New York en Londen is Groningen vereeuwigd als duizend-stukjes-puzzel. De Groningse tekenaar Frans Le Roux overhandigde cabaretier Bert Visscher woensdagmorgen het eerste exemplaar.

Le Roux maakt voor spellengigant Ravensburger grote, gedetailleerde puzzels van steden. In de Cities of the World-serie tekende hij onder meer Piccadilly Circus in Londen, de Amsterdamse grachten en Times Square in New York.

In de New Yorkse plaat verwerkte Le Roux al een knipoog naar zijn eigen thuisstad Groningen: een theateraffiche met Bert Visscher hoog boven het plein. Visscher kreeg daarom als eerste een exemplaar van de Groningse Cities of the World-puzzel.

Studentenoptocht op het Broerplein

Le Roux maakte daarvoor een tekening van het Broerplein met het Academiegebouw, waar een optocht voorbijtrekt. Cultureel studentencentrum USVA is op de puzzel te zien, net als het Groninger Studententoneel. Een banier verwijst naar de KEI-week, waarin eerstejaarsstudenten de stad en de universiteit leren kennen.

De puzzel wordt overal ter wereld verkocht. In Groningen kun je ‘m krijgen bij de Groningen Store in het Forum en bij spellenwinkel WirWar in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat.

Nieuws

menu