Brouwer stopt tijdelijk met productie Corona-bier

Flessen Corona-bier. Foto: EPA

De brouwer produceert allerlei merken bier, naast Corona ook Modelo en Pacífico. Deze biertjes exporteert de brouwer naar 180 landen. Het opschorten van de productie gaat zondag in. Eerder deze week kondigde de Mexicaanse regering een noodsituatie af. Deze is bedoeld om de verspreiding van de uitbraak te vertragen.

Grupo Modelo is eigendom van ‘s werelds grootste bierproducent, Anheuser-Busch InBev, en heeft elf brouwerijen in Mexico. ,,We zijn bezig de productie in onze fabrieken te verlagen tot het noodzakelijke minimum om geen onomkeerbare gevolgen te hebben voor de voortzetting ervan in de toekomst”, aldus de firma tegen persbureau Reuters.

Uit deze verklaring blijkt dat het bierbedrijf klaarstaat om in actie te komen als de overheid bier als onmisbaar product aanmerkt. ,,Als de regering bier bestempelt als een agro-industrieel product, zijn we klaar om een ​​plan uit te voeren waarbij meer dan 75 procent van ons personeel vanuit huis werkt en tegelijkertijd de levering van bier garandeert.”

Sterfgevallen

Tot dusver zijn in het Latijns-Amerikaanse land 1510 bevestigde gevallen en 50 sterfgevallen als gevolg van het nieuwe virus geregistreerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu