Bruggen over Noord-Willemskanaal in Groningen vier maanden dicht voor recreatievaart

De Meerwegbrug in Haren. Foto: Google Street View

De Groninger bruggen over het Noord-Willemskanaal, van de Eelderbrug in Groningen tot en met de Meerwegbrug in Haren, blijven vanaf maandag 18 oktober vier maanden dicht voor de recreatievaart. De bruggen worden op werkdagen wel bediend voor de beroepsvaart.

Het Noord-Willemskanaal loopt door de provincies Groningen en Drenthe. Beide provincies hebben een gedeelte van het kanaal in beheer. De gemeente Groningen verzorgt de bediening van de bruggen tussen de Eelderbrug en de Meerwegbrug.

Tijdelijke Julianabrug

De brugbediening van de Groninger bruggen wordt geminimaliseerd vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een tijdelijk Julianaplein. Over het Noord-Willemskanaal komt een tijdelijke Julianabrug.

Voordat die noodbrug er ligt, worden onder andere remmingswerken aangebracht en aanpassingen gedaan aan de kade. Ook wordt het kanaal gebruikt voor de opslag van werkmateriaal, waardoor er geen ruimte is om langs te varen.

De minimale brugbediening moet er bovendien voor zorgen dat minder verkeersopstoppingen in en rondom Groningen ontstaan

24 uur van te voren aanmelden

De beroepsvaart kan zich van maandag tot en met zaterdag tussen 09.30 en 15.30 uur 24 uur van tevoren aanmelden bij de centrale bedienpost van de gemeente Groningen.

Voor de recreatievaart worden de bruggen niet bediend van maandag 18 oktober 2021 tot en met maandag 7 februari 2022. In week 42 (18 - 24 oktober) en week 44 (1 - 7 november) is de vaarweg volledig gestremd voor alle scheepvaart.

Nieuws

Meest gelezen

menu