Bruggenarchitect Jan Timmer geschrokken van plannen Pekela om 21 bruggen te laten verdwijnen: 'Dit soort bezuinigingen komt door nalatigheid'

Het werk dat in de jaren 70 en 80 is verricht aan het Pekelder Hoofddiep wordt grotendeels teniet gedaan als er 21 bruggen verdwijnen. Dat vreest architect Jan Timmer.

Twee Pekelders van actiegroep Bruggen Belang Pekela bekijken de Schooldraai. De brug in Boven Pekela is ernstig in verval omdat die onvoldoende is onderhouden. Het is de enige brug naar de Theo Thijssen school.

Twee Pekelders van actiegroep Bruggen Belang Pekela bekijken de Schooldraai. De brug in Boven Pekela is ernstig in verval omdat die onvoldoende is onderhouden. Het is de enige brug naar de Theo Thijssen school. Foto: Huisman Media

De tegenwoordig in Duitsland wonende landschapsarchitect is geschrokken dat er zoveel bruggen verdwijnen om het kanaal bevaarbaar te houden. Er is nog geld voor het behoud van dertien bruggen, de rest gaat er op termijn uit. Timmer stond aan de wieg van Blauwe Stad, maar eerder ontwierp hij ook veel van de bruggen in Pekela tijdens de fikse opknapbeurt van het kanaal in de jaren 70 en 80.

Nieuws

menu