Buit: bingokaarten en 40 euro. Overval op opa, oma en kleindochter uit Oude Pekela in Opsporing Verzocht

Foto: Shutterstock

Eltje Koning en Els Koning (73) uit Oude Pekela vertelden dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht zichtbaar aangedaan over de overval in hun woning op woensdagavond 21 augustus 2019. Twee overvallers mishandelden het stel, dreigden met een pistool en gingen er uiteindelijk met veertig euro en bingokaarten vandoor.

Twee mannen dringen rond half twaalf het huis aan het Flessingsterrein binnen waar op dat moment ook de 15-jarige kleindochter van het echtpaar logeert.

Opa en kleindochter liggen te slapen, oma kijkt nog televisie

Eltje Koning ligt al op bed. Het stel bestiert sinds een kwart eeuw een ambachtelijke worstfabriek. Hij moet de volgende dag weer vroeg op. Ook de kleindochter ligt te slapen. Mevrouw Koning kijkt beneden nog tv. Op bewakingscamera’s is te zien hoe twee mannen het huis naderen. Een slaat met een koevoet een raam in.

Mijnheer Koning hoort zijn vrouw gillen. ,,Ik hoorde ‘niet doen, niet doen.’ De overvallers eisen geld. ,,Ik dacht dat mijn hart stil bleef staan’’, vertelt mevrouw Koning. ,,Zo bang was ik. Verschrikkelijk.’’

Overvaller wil 72-jarige vrouw met breekijzer slaan

Haar echtgenoot legt uit dat er geen geld is. ,,En ze beginnen te slaan. En toen wou die ander mijn vrouw met een breekijzer slaan. Ik heb mijn vrouw weggetrokken en ik zeg: jij weg hier. En daar ben ik mee slaags geraakt. Die ander ging bij de kasten langs.’’

Overvallers dreigen met pistool en gaan er met veertig euro en bingokaarten vandoor

Een van de overvallers dreigt mijnheer Koning met een pistool. ,,Ik zeg ‘schiet maar als je een kerel bent, met dat pistool.’’ Hij had intussen naar zijn kleindochter geroepen dat ze 112 moest bellen. De overvallers vertrekken halsoverkop. Ze zijn hooguit 1,5 minuut binnen geweest. Hun buit bestaat uit een oude handtas die veertig euro en enkele bingokaarten bevat.

De mannen, beiden rond de dertig jaar oud, gaan er vandoor. De politie vermoedt dat nabij de woning een vluchtauto stond.

De overval dreunt nog steeds na. Mevrouw Koning vertelt dat ze ’s avonds niet meer alleen in de kamer durfde te zitten. Haar man gaat ’s avonds bijna niet meer weg.

Nieuws

menu