Buiten de EU gevaccineerd? Bij GGD Groningen kun je je laten registreren zodat je een QR-code kunt krijgen

Foto: Shutterstock.

Mensen die volledig gevaccineerd zijn buiten de Europese Unie kunnen sinds maandag hun vaccinaties laten registreren bij GGD Groningen. Daarna kunnen ze een QR-code genereren in de CoronaCheck-app.

Een GGD-medewerker gaat eerst telefonisch (via 030-8002899) na of je in aanmerking komt voor de registratie. Is dit het geval, dan kun je op afspraak langskomen bij het loket van GGD Groningen aan de Europaweg, zo meldt de GGD.

‘Ook krijgt de aanvrager te horen welke documenten moeten worden getoond, zoals een papieren vaccinatiebewijs en een identiteitsbewijs. Tijdens de afspraak bij het loket volgt een controle van de documenten. Is alles in orde, dan kan direct de QR-code in de CoronaCheck-app aangemaakt worden.’

Vertaling

Soms wordt een officiële vertaling van een vaccinatiebewijs gevraagd. Daar moet je zelf voor zorgen en de kosten ervan betaal je ook zelf. De internationale vaccinatieregistratie is kosteloos.

GGD Groningen is na Utrecht de tweede locatie waar je op afspraak terecht kunt voor de registratie.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu