Buitengewoon veel belangstelling voor 'gluurhuis' op Funda: 'Waarschijnlijk volgende week verkocht'

De woonkamer. Foto: Peggy Kral

De belangstelling voor de opvallend ingerichte bovenwoning aan de Nassaulaan in Groningen is buitengewoon. ,,Als ik met alle geïnteresseerden een afspraak had gemaakt, had ik boven de honderd bezichtigingen gehad’’, zegt makelaar Thom Lolkema van ONS Makelaars.

De woning in Groningen wordt massaal gedeeld en online bekeken. De inrichting is opvallend; het lijkt of de tijd er stilgestaan heeft.

De makelaar heeft het aantal bezichtigingen beperkt tot 25. Na het weekend zijn de eerste afspraken gepland en Lolkema verwacht het huis in die week te verkopen.

Minder kijkers dan normaal

Normaal gesproken zou de makelaar bij een woning als deze een open huis houden, maar door de coronacrisis is dat nu niet het geval. Daardoor kunnen minder mensen dan normaal een kijkje kunnen nemen. ,,We rekenen per kijker een half uur.’’

De bovenmatige belangstelling voor juist deze woning zit volgens hem in een combinatie van nieuwsgierigheid, de redelijke prijs, de overspannen woningmarkt en de locatie. ,,Het huis staat op een uniek plekje, in een mooie straat, vlakbij het Noorderplantsoen en de binnenstad.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Aanrader van de redactie
menu