Buitenterrein van scouts wordt verhard

Een scoutinglid op archiefbeeld. FOTO ARCHIEF DVHN

Het buitenterrein van scoutinggroep De Trappers aan de Woldweg in Hoogezand-Sappemeer wordt na vijfentwintig jaar verhard.

Het verharden van het terrein en het verbeteren van de afwatering gebeurt door bemiddeling van de Midden-Groningse Uitdaging: een bedrijvennetwerk in Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren. Dat brengt bedrijven en vrijwilligersorganisaties bij elkaar om lokale maatschappelijke projecten mogelijk te maken die anders niet gerealiseerd zouden worden.

Stijgend ledenaantal

De noodzaak van het aanpakken van het buitenterrein is gegroeid door het stijgende ledenaantal van De Trappers. Daardoor is een groter plein nodig. Ook werd de noodzaak duidelijk door de komst van een rolstoelgebruiker. Die ondervindt problemen als zij bij nat weer over de sintels rijdt. Dat is door de vele verzakkingen als gevolg van het graafwerk van woelmuizen en konijnen toch al een hele uitdaging.

,,De vraag vanuit Scouting Hoogezand-Sappemeer werd vorig jaar, bij de oprichting van Midden-Groningse Uitdaging in juni, al bij ons neergelegd’’, zegt Irma van der Meij. ,,Na veel contacten leggen lijkt het er nu op dat het terrein in april wordt aangepakt.’’ Zes ondernemers hebben inmiddels toegezegd hun steentje bij te zullen dragen. Nodig zijn nog 120 vierkante meter betonklinkers (van 10 bij 21 cm) en 150 meter opsluitbanden.

Uitdaging met beperkt budget

Het werk wordt gedaan met een beperkt budget en door een handvol bedrijven dat belangeloos heeft toegezegd mee te zullen werken, maar ook door zelfwerkzaamheid van de scouts zelf. De Hoogezandster Scoutinggroep telt 200 leden, maar geld om het terrein rondom het clubhuis aan te pakken is er niet. De contributie verhogen is geen optie. De club wil voor alle inkomensgroepen toegankelijk blijven.

Het terrein rondom het clubhuis aan de Woldweg van Scoutinggroep De Trappers is al jaren een uitdaging op zich; niet vlak, deels verhard, deels onverhard en bij nat weer bijna niet toegankelijk. De vereniging beschikt sinds 1991 over een eigen stenen gebouw aan de Woldweg voor de wekelijkse bijeenkomsten.

In een naastgelegen berging en botenstalling worden verenigingsmaterialen opgeslagen. Voor het vervoeren en verplaatsen van deze materialen is regelmatig zwaar materieel nodig, waarop de huidige sintelverharding niet berekend is. De kleine wielen van de botentrollies lopen vast in de sintels waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu