Burgemeester Galama (gemeente Stadskanaal) neemt ontslag na ruzie met raadsleden

Baukje Galama

Burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal heeft haar ontslag ingediend.

Dat heeft de gemeente Stadskanaal bekendgemaakt. Haar gezondheid dwingt Galama tot die stap. De afgelopen periode zou naar eigen zeggen zwaar zijn geweest voor de aftredende burgemeester.

Harde werken

,,Vanwege ziekte in het college. Dit harde werken heeft zijn tol geëist, hetgeen de relatie met een deel van de gemeenteraad niet ten goede is gekomen'', schrijft Galama in een verklaring. VVD'ster Baukje Galama is sinds 1 september 2009 burgemeester van Stadskanaal en in 2015 werd zij unaniem herbenoemd.

Galama meldde zich eind januari ziek nadat ze botste met enkele politieke partijen in de raad over een motie die ging over het openbaar onderwijs. Ze vond dat die motie in technisch opzicht niet deugde, de betrokken raadsleden vonden dat wel. Na een schorsing keerde Galama niet terug. Een dag na die vergadering meldde Galama zich ziek.

Gebrek aan respect

Eind vorig jaar knalden Galama en een deel van de raad ook al. Een functioneringsgesprek met haar werd uitgesteld nadat de SP aangaf een gebrek aan respect te voelen van de burgemeester.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu