Burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast overleden

Burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast is dinsdag overleden. Hij werd 62 jaar. Dat maakte de gemeente Grootegast dinsdagavond bekend.

Na een week ziek thuis te zijn geweest, werd hij vrijdag 3 juni opgenomen in het ziekenhuis. Dijkstra bleek een ernstige longontsteking te hebben. Dinsdagavond is hij overleden.

Ernstige longontsteking

Het plotselinge overlijden van de burgemeester raakt de gemeente diep. ,,Woensdag 25 mei liep burgemeester Kor Dijkstra van de centrale hal in het gemeentehuis in Grootegast naar zijn auto om naar huis te gaan. Niemand had ooit gedacht dat hij die dag de deur van het gemeentehuis voor het laatst achter zich dicht deed'', schrijven het college van b&w, de gemeenteraad en het personeel in een reactie op het overlijden van Dijkstra.

Constante factor

,,Wij kunnen niet geloven dat we niet meer even binnen kunnen lopen in de kamer van Dijkstra. Hij was ruim 26 jaar de constante factor in ons gemeentehuis. Kort en krachtig, maar vooral een hele hartelijke man.''

Kor Dijkstra begon in 1985 als burgemeester in de gemeente Oldehove. Hij was toen de jongste burgemeester van Nederland. In 1990 werd hij burgemeester van de heringedeelde gemeente Grootegast. in 2013 begon hij aan zijn laatste ambtstermijn. De herindeling van de gemeente Grootegast in de gemeente Westerkwartier zou zijn laatste klus zijn. Hij was de langstzittende burgemeester van Nederland.

Wethouder en loco-burgemeester Sjabbo Smedes neemt zijn taken waar.

Klik hier voor het condoleancegister voor Kor Dijkstra.

Collega's reageren verbijsterd en bedroefd op het plotselinge overlijden van de burgemeester.

 

 

Nieuws

menu