Burgemeester Oldambt doet 'corona oproep' aan haar inwoners; UMCG bezorgd over toename besmettingen

Het UMCG maakt zich zorgen over de toename van coronabesmettingen in Oost-Groningen. Koen Schuiling, voorzitter van de Veiligheidsregio, heeft deze boodschap overgebracht aan zijn collega bestuurders.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt heeft haar inwoners daarop zaterdagmorgen via boodschappen op Twitter en Facebook opgeroepen zich aan de maatregelen te houden. ,,Het is allemaal niet leuk, maar helaas heel erg nodig”, laat ze weten.

Daar waar Oost-Groningen tijdens de eerste golf nog relatief weinig forse corona uitbraken telde hangt de vlag er nu anders bij. Op talloze plekken, zoals in Stadskanaal -Wedeka - en Winschoten - in zorgcentrum ‘t Vondelhuys - zijn er veel besmettingen vastgesteld.

Volgens Sikkema worden de laatste weken steeds meer ouderen getroffen door het virus. ,,Begin dit jaar applaudisseerden we voor het zorgpersoneel. Probeer weer terug te gaan naar dat gevoel van trots en solidariteit”, geeft ze als boodschap mee aan haar inwoners.

,,Als het voor jezelf lastig is je aan maatregelen te houden, doe het voor de mensen in de zorg die keihard werken en toe zijn aan enige rust. Maar ook voor de kwetsbare inwoners in onze gemeente.”

Vrijdag werd al bekend dat de Veiligheidsregio tijdens de jaarwisseling geen oploopjes bij vuurtonnen toestaat. Pekela en Oldambt hadden honderden inwoners een vuurton toegezegd, waarin mensen een vuurtje kunnen stoken tijdens de jaarwisseling. De aangescherpte coronamaatregelen laten dit niet toe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu