Burgemeester Schuiling baalt van Duitse staatssecretaris. Beperkte opvatting bondsregering over internationaal snel spoor naar Duitsland schaadt inzet voor komst Lelylijn

De Duitse bondsregering slaat bij het nutteloos verklaren van snel spoor naar Bremen de plank mis. Ze moet niet alleen het aantal reizigers tellen dat je de auto uithaalt, maar ook kijken naar de economische oppepper voor de grensregio’s. Dat zegt burgemeester Koen Schuiling van Groningen.

De Duitse bondsregering ziet geen heil in een grensoverschrijdende noordelijke snelspoorroute via Bremen. De provincie Groningen blijft hopen dat zo'n corridor er uiteindelijk toch komt in aansluiting op haar eigen Lelylijn-ambities.

De Duitse bondsregering ziet geen heil in een grensoverschrijdende noordelijke snelspoorroute via Bremen. De provincie Groningen blijft hopen dat zo'n corridor er uiteindelijk toch komt in aansluiting op haar eigen Lelylijn-ambities. Foto: Siemens

Schuiling wist niet wat hij hoorde toen de Duitse staatssecretaris voor verkeer Enak Ferlemann verklaarde dat ‘Berlijn’ tussen Groningen en Bremen te weinig reizigerspotentieel ziet voor een hogesnelheidsverbinding. De noordelijke grensregio is te dunbevolkt en biedt volgens Ferlemann hooguit ruimte voor een regionaal spoor.

Nieuws

Meest gelezen

menu