Burgemeester Schuiling zegt gesprek met evenementenlocatie EM2 in Groningen af: petitie voor uitzonderingspositie overhandigd

Hilde Mellema is een trouwe bezoeker van EM2 VENUE in Groningen. De evenementenlocatie op het Suikerunieterrein mag op dit moment maar 30 bezoekers ontvangen. Andere locaties in de Stad hebben een ontheffing gekregen en mogen meer mensen toelaten. Hilde vindt dit onrechtvaardig. Ze startte een petitie die inmiddels meer dan 2030 duizend keer ondertekend is. Vandaag bood ze de petitie aan aan burgemeester Schuiling.

Chris Garrit, eigenaar van poppodium EM2, en burgemeester Koen Schuiling zouden dinsdag met elkaar in gesprek gaan. Reden van de samenkomst: de politieke willekeur aangaande de ontheffingen voor het maximaal aantal toegestane bezoekers.

De burgemeester heeft besloten dat zeven culturele instellingen in Groningen een uitzondering krijgen op de ‘maximaal 30 bezoekers-regel’. Toevallig bleken dat allemaal gesubsidieerde podia te zijn, waardoor EM2 net als bijvoorbeeld De Graanfabriek buiten de uitzondering vallen. Dat viel compleet verkeerd bij Garrit, die in verweer kwam.

Gesprek over willekeur

Nieuws

menu